Elektromos redőny

Árnyékolás gombnyomásra? Ezt kínálja egy elektromos redőny, mely magas szintű kényelmet ad a kezünkbe, méghozzá anyagtól és tokszerkezettől függetlenül.

Elektromos redőny ismertető

Bár a gurtnival mozgatható redőnyök még mindig nagy népszerűségnek örvendenek az emberek között, azonban egyre többen döntenek inkább a motorizált kialakítás mellett, aminek az oka nem más, minthogy minimális extra befektetéssel egy minden téren jobb, kényelmesebb és több funkcióval kecsegtető árnyékolót kaphatunk a pénzünkért cserébe. Ennek a hátterében az áll, hogy az elektromos redőnyök:

 • távirányítóval vagy falikapcsolóval működtethetők;
 • kimagasló kényelmet kínálnak;
 • lehetőséget biztosítanak az automatizálásra;
 • a legtöbb nyílászáróval kompatibilisek;
 • növelik otthonunk és magánéletünk biztonságát;
 • miközben a hőszigetelés megtámogatásával spórolhatunk is velük.
Elektromos redőny

A redőny motorizálása ma már teljesen független a tokszerkezettől, ennek megfelelően akár külső-, akár vakolható megoldást szeretnénk, csak rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk, azonban nem árt tudni, hogy a kettő között alapvető különbségek vannak.

Külső tokos elektromos redőny

 • Alacsonyabb árkategória és magas kényelem, ugyanakkor a tokszerkezet teljes egészében látható marad, ezáltal esztétikai értéke sokak szemében megkérdőjelezhető.
 • A lefutók mellett a palást, sőt a teljes redőnyszekrény színezhető, ezáltal a külső tokszerkezet is otthonunk díszévé tehető.
 • A kapcsolódó szenzorok segítségével a külső tokos elektromos redőny anyagtípustól függetlenül automatizálható, ezzel megvalósítható az okos árnyékoló ideája.
 • Kisebb mértékben, de hozzájárul a lakás hang- és hőszigeteléséhez, valamint kiegészíti a vagyonvédelmet, illetve meggátolja a betekintést.

Vakolható tokos elektromos redőny

 • Magasabb árkategória, távirányítós irányítás és a vakolható szerkezet miatt páratlanul elragadó esztétikai érték, hiszen csak a redőnypalást látszik ki a homlokzatból.
 • Bár a lefutók és a redőnyszekrény megbújnak a szigetelésben, a palást így is teljes mértékben színezhető, ezzel még magasabb szintre emelve otthonunk megjelenését.
 • Érzékelőkkel a vakolható tokos elektromos redőny könnyedén okosítható, automatizált funkciókkal vértezhető fel, sőt távoli működtetésre egyaránt alkalmassá tehető.
 • Kiemelkedően hozzájárulnak otthonunk hang- és hőszigeteléshez, de sokkal magasabb szintre tudják emelni a vagyonvédelmet is a magánélet megóvása mellett.

Bár a motorizálás sokáig csak az alumínium redőnyök kiváltsága volt, azonban ma már a jó minőségű műanyag árnyékolókat is lehetőségünk nyílik elektromotorral működtetni. Fontos kiemelni azonban, hogy a műanyag és az alumínium redőnyök között még elektromos kialakítás mellett is jelentős különbségek tapasztalhatók!

Elektromos műanyag redőny

 • Kiváló ár-érték arány, elfogadható tartósság, valamint magas szintű kényelem és kombinálhatóság a működtetés tekintetében.
 • Szenzorokkal könnyedén kialakítható egy automatizált okosrendszer, amivel akár a távoli működtetés is elérhető.
 • Az elektromos műanyag redőnyök mindkét tokszerkezettel kérhetők, hovatovább a szivárvány szinte minden árnyalatában szerelhetők.
 • A maximális fényzárás mellett kisebb mértékben, de hozzájárulnak otthonunk hang- és hőszigeteléséhez, sőt a vagyonvédelmet egyaránt megtámogatják.

Elektromos alumínium redőny

 • A könnyűfém kialakítás miatt drágább, de sokkal tartósabb szerkezet, méghozzá kényelmes és kombinálható működés, valamint dekoratív megjelenés mellett.
 • Egyszerűbb motorizálhatóság, valamint a kapcsolódó szenzorok révén könnyebb automatizálás, amihez akár távoli működtetés is társulhat.
 • Kiemelkedő színezhetőség, amihez természetesebb megjelenést, sőt akár fahatású küllemet is rendelhetünk.
 • Páratlan fényzárás, valamint jelentős támogatás a lakás hang- és hőszigetelése mellett a vagyonvédelemnek is.

A jövő árnyékolója! Rendszerint ezzel, és ehhez hasonló kijelentésekkel szokták illetni az elektromos redőnyt, ami nem véletlen, hiszen amennyiben okosárnyékolót szeretnénk otthonunkba, akkor ahhoz elengedhetetlen lesz a motorizálás.

Ez azonban önmagában nem elegendő! Bár megoszlanak a vélemények arról, hogy mikor nevezhetünk egyértelműen okosnak egy redőnyt, hiszen ma már minimális extra költségekkel szerelhetők fel ezek a termékek visszahúzás funkcióval és akadályérzékelőkkel – melyek a biztonság tekintetében nagyon lényeges automatizált lehetőségek –, azonban sokan csak akkor illetik ezzel az elnevezéssel az okosredőnyöket, ha azt önműködtetésre alkalmas szenzorok támogatják meg.

Elektromos redőny

A különféle szél- és fényérzékelőkkel ugyanis az elektromos redőny érzékennyé tehető az időjárás hatásaira, így a szélerősségre, a napszakok- vagy a hőmérséklet változására, miközben csatlakoztathatók egy okosotthon rendszeréhez, azon belül is a fűtéshez vagy a világításhoz, hogy ezzel egy sokrétű, takarékos és nem utolsó sorban kényelmes megoldást érhessünk el.

Egy okosredőny legfontosabb előnyei a következők:

 • Kényelem – Bár egy távirányítóval is kifejezetten kényelmes a redőnyök működtetése, azonban ha az árnyékolóink együtt élnek velünk, ezáltal folyamatosan életmódunkhoz igazítják a fényszabályozást, akkor az önműködő jelleg miatt hozzá sem kell nyúlnunk a vezérlőjükhöz.
 • Biztonság – Azon túl, hogy egy magától működő redőny még hosszabb távollét mellett is képes megtéveszteni az illetéktelen behatolókat, olyan erős motorfékkel rendelkezik, hogy kis túlzással áthatolhatatlan réteget képez majd.
 • Spórolás – Mivel az önműködő megoldások hatására a redőny folyamatosan reagál a környezetére, ezért dinamikusan szabályozható a beeső napfény mértéke, ezzel pedig télen a fűtés, nyáron a hűtés támogatható meg.
 • Kombinálhatóság – Egy okosredőny könnyedén összehangolható más árnyékolók működésével, sőt az intelligens rendszereket felölelő otthonokban akár más szisztémákkal, így a fűtéssel vagy a szellőzéssel is kombinálható.

Akár külső-, akár vakolható tokos redőnyt motorizálunk, a beépített elektromotor az esetek többségében nem lesz látható, vagyis nem befolyásolja az árnyékoló megjelenését, tehát ugyanúgy színezhető, mint a gurtnis megoldások. Ennek megfelelően mi döntjük el, hogy a redőny árnyalatát:

 • a homlokzathoz;
 • vagy a nyílászáróhoz igazítjuk;
 • esetleg kellemes kontraszthatást érünk el;
 • vagy átmenetet képezünk a segítségével.

Ma már az elektromos redőnyök a szivárvány szinte minden árnyalatában pompázhatnak, sőt mi több, a faerezetes fóliákkal akár természetes hatást is elérhetünk velük, ezáltal képesek kimagaslóan hozzájárulni otthonunk megjelenéséhez.

A tartósság elektromos redőnyök esetében is az egyik legfontosabb alapkövetelmény. Bár sokan tartanak a motorizációtól, a megbízhatóság és a meghibásodási lehetőségek tekintetében azonban ezek az árnyékolók sokkal strapabíróbbak, mint a gurtnis megoldások, miközben jól ellenállnak az időjárás legtöbb káros hatásának, így nem tud kárt tenni bennük az eső, a szél, de még az UV-sugárzás sem, sőt az alumínium palástot a jégeső sem kezdheti ki.

Természetesen az elektromos redőny minőségét és tartósságát számos tényező befolyásolja, melyek a következők:

 • a redőny alapanyaga és minősége;
 • a telepítés és a beállítások alapossága;
 • valamint az árnyékoló elhelyezkedése.

Bár a gurtnis kialakításhoz mérten az elektromos redőnyök drágább árkategóriába sorolhatók, azonban a mozgathatóság messze nem az egyetlen szempont, ami befolyásoló tényező az ár tekintetében. Ide sorolható még:

 • a redőny mérete;
 • elhelyezkedése;
 • alapanyaga;
 • automatizálása;
 • és színezhetősége is.
Elektromos redőny

Miért válasszunk elektromos redőnyt?

Kényelem: Ha az árnyékolástechnika kényelmének legmagasabb szintjét akarjuk megismerni, akkor a távirányítóval vagy fali kapcsolóval mozgatható elektromos redőnyöknél jobbat aligha találunk.

Automatizálás: Az okosított rendszer kiépítése már csak karnyújtásnyira van egy elektromos redőnytől, így az önműködő és automatizált lehetőségek még magasabb szintre növelhetik a kényelmet és a hatékonyságot.

Szigetelés: Főként az alumínium típusú elektromos redőnyök jelentős mértékben meg tudják támogatni otthonunk hang- és hőszigetelését, ezáltal télen és nyáron egyaránt segíthetnek a spórolásban.

Fényzárás: Az elektromos redőnyök a fényzárás tekintetében ugyanazt a kimagasló hatást képesek kínálni, mint a gurtnis típusok, sőt mi több, a nyomaték miatt a redőnylécek jellemzően szorosabb záródást kínálnak.

Biztonság: A teljes fényzárásból fakadó magánélet megóvása mellett egy elektromos redőny olyan erős fékrendszerrel rendelkezik, hogy teljesen ellehetetleníti a palást feltolását, automatizálva pedig meg is tévesztheti az illetéktelen behatolókat.

Színezhetőség: Mivel rengeteget hozzátesznek otthonunk megjelenéséhez, az elektromos redőnyök anyagtípusuktól függetlenül teljes egészében színezhetők, hogy hozzájárulhassanak a lakás külső esztétikai értékéhez.

Tartósság: Az elektromotorral felszerelt redőnyök tartóssága minőségi telepítés esetén évtizedekben mérhető, miközben kiválóan ellenállnak az időjárás hatásainak, és színvesztésük tekintetében is kiváló eredményeket produkálnak.

Rovarvédelem: Az elektromos redőnyöket is lehetőségünk nyílik szúnyoghálóval kombinálni, és bár ilyen esetben csak az árnyékoló mozgatható távirányítóval, a háló maga nem, de a rovarvédelem helyzetét szezononként rendszerint úgyis csak egyszer-kétszer módosítjuk.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow