Szúnyoghálós kombi redőny

Amennyiben egyszerre szeretnénk otthonunknak magas minőségű árnyékolót és rovarvédelmet is biztosítani, válasszuk a szúnyoghálós kombi redőnyt.

Szúnyoghálós kombi redőny ismertető

Mivel senki sem szereti otthonában a rovarokat, ezért nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében a szúnyoghálós kombi redőnyök, aminek az oka leginkább az, hogy egy igazán többfunkciós terméket takar az elnevezés, hiszen egy kalap alatt biztosíthatjuk általa otthonunk árnyékolását és rovarvédelmét. Természetesen ezen felül a kombinált redőny előnye még, hogy

 • kimagasló árnyékolási tulajdonságokat kínál;
 • a redőny mozgatható gurtnival és motorikusan, de automatizálható is;
 • kérhető külső- vagy vakolható tokszerkezettel;
 • támogatja otthonunk szigetelését, biztonságát és magánéletünk védelmét;
 • miközben a legtöbb nyílászáróra felszerelhető.

A szúnyoghálós kombi redőny számára még a tokszerkezet sem jelent akadályt, vagyis külső- és vakolható tokos kialakítással egyaránt kérhetjük ezt a típusú árnyékolót. Fontos tisztában lenni azzal, hogy bár a külső tokszerkezet esetében a minimális extra helyigény a legtöbbször nem jelent problémát, azonban a vakolható toknál érdemes már a tervezésnél számolni vele, hiszen egy-egy centiméter gyakran ellehetetleníti ennek a változatnak a telepíthetőségét.

Hogy milyen különbségek vannak még a kombi redőnyök esetén a külső- és a vakolható tokszerkezet között?

Külső tokos redőny szúnyoghálóval

 • Akár kész homlokzatra is telepíthető, de tokszerkezete a redőnyszekrénytől kezdve, a lefutókon át a palástig bezárólag teljes egészében látható marad.
 • A színezhetőséggel megnövelhető az esztétikai érték, miközben nemcsak gurtnis-, hanem elektromos mozgathatósággal is kialakítható.
 • Kismértékben hozzájárul otthonunk hang- és hőszigeteléséhez, támogatja a vagyonvédelmet, sőt maximális fényzárásával a betekintés elleni protekciót is.

Vakolható tokos redőny szúnyoghálóval

 • Kizárólag építkezéskor vagy utólagos hőszigeteléskor alkalmazható, cserébe viszont a tokszerkezet szinte teljesen elrejthető a homlokzatban.
 • Letisztult esztétika, amit a színezhető elemekkel még jobban megtámogathatunk, mozgathatóságát tekintve pedig gurtnis- és elektromos kialakítást is kérhetünk.
 • Jelentős mértékben megtámogatják a lakás hang- és hőszigetelését, méghozzá kimagasló vagyonvédelem, maximális fényzárás és magánéletünk protekciója mellett.

Amennyiben szúnyoghálós kombi redőnyt szeretnénk otthonunkon tudni, az anyagválasztás tekintetében műanyag és alumínium típusok közül is választhatunk, hiszen a rovarvédelem megléte egyáltalán nem befolyásolja ezen a téren az árnyékolót. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy melyiket választjuk, hiszen a műanyag- és alumínium redőnyök között jelentős különbségeket tapasztalhatunk.

Műanyag redőny szúnyoghálóval

 • Az alumínium típushoz viszonyítva olcsóbb árkategória, elfogadható minőség, miközben bármelyik tokszerkezettel, sőt motorizálva is kérhetjük.
 • Kiemelkedő fényzárás, kismértékű extra hang- és hőszigetelés, vagyonvédelem, valamint magánéletünk makulátlan protekciója.
 • A színezhetőség jóvoltából magasabbra emelhető esztétikai érték, mely jelentősen meghatározhatja az egész ház megjelenését.

Alumínium redőny szúnyoghálóval

 • A műanyaghoz mérten drágább ár, de lényegesen tartósabb és strapabíróbb kialakítás, gurtnis vagy motorizált mozgatással, külső- és vakolható tokszerkezettel.
 • A maximális fényzárás mellett kiváló a vagyonvédelem és a magánélet protekciója terén, miközben a hang- és hőszigetelésben szintén jelentős segítséget nyújt.
 • A robosztusabb megjelenés mellett a színezhetőséggel magasabb szintre emelhető az árnyékoló, ezáltal pedig a ház esztétikai értéke.

A szúnyoghálóval kombinált redőny kapcsán az egyik legnagyobb tévhit, hogy az árnyékolót nem lehet motorizálni a rovarvédelemtől. Ez az állítás azonban helytelen, méghozzá olyannyira, hogy a kombi redőnyben az árnyékoló és a szúnyogháló két külön szerkezetet képvisel, vagyis akár gurtnis, akár motorizált típust választunk, a rovarvédelem minden esetben kézzel működtethető.

Ettől természetesen még alaposan meg kell fontolni, hogy melyiket választjuk, hiszen bár a szúnyogháló és a redőnypalást mindig függetlenül üzemeltethetők egymástól, de a gurtnis és az elektromos megoldások között jelentős különbségek tapasztalhatók.

Gurtnis redőny szúnyoghálóval

 • Műanyag palásttal kombinálva a legolcsóbb megoldás, mely a működtetés tekintetében okozhat kellemetlenségeket a gyerekeknek és az időseknek.
 • A gurtnis kialakítás még szakszerű telepítés mellett is gyakori hibalehetőség, hiszen a kötél tartós használat mellett könnyedén rojtosodhat és elszakadhat.
 • Nincs szükség villanyszerelő és kőműves bevonására a szereléskor, egyetlen szakember képes lesz megfelelő minőségben telepíteni a redőnyt.

Elektromos redőny szúnyoghálóval

 • Modern és egyszerű működtetés távirányítóval vagy falikapcsolóval, mely minden korosztály számára magas szintű kényelmet kínál.
 • A gurtni hiánya miatt csökkenő hibaszázalék, de az elektromos rendszerekből kifolyólag az extra költségek mellett több szakember bevonását igényli.
 • Az elektromotorhoz csatlakoztatható érzékelőkkel az árnyékoló működése teljesen automatizálható és okosítható.

Amennyiben motorizált szúnyoghálós kombi redőnyről beszélünk, az elektromotorhoz különféle érzékelőket csatlakoztathatunk az automatizálás érdekében. Ennek megfelelően a rovarvédelem mellett egy úgynevezett okosredőny képességeit kapjuk meg, aminek jóvoltából az árnyékolást végző palást képes lesz magától az időjáráshoz vagy éppen a napszakok változásához igazodni.

Bár a szúnyoghálót automatizált kialakítás esetén is kézzel mozgathatjuk, azonban a redőnypalást az okosított funkciók révén csatlakoztatható lesz a különféle belső rendszerekhez – például a fűtéshez vagy a klímához –, de a távoli működtetés mellett a kombinálhatóság szintén a jellemzők közé sorolható. Hogy milyen előnyei vannak egy okosredőnynek?

 • Kényelem – Megfelelő beállítások esetén egy automatizált redőny képes lesz együtt élni velünk, miközben folyamatos finomhangolások mellett az igényeinkhez tudja igazítani az árnyékolás mértékét.
 • Biztonság – A kimagasló rovarvédelmen túl az okosredőnyök erős motorfékkel képesek megakadályozni a palást feltolhatóságát, miközben automatikus működés mellett könnyedén meg tudják téveszteni az illetéktelen behatolókat.
 • Spórolás – Mivel a mozgó redőnypalást folyamatosan tudja szabályozni a lakásba beeső napfény mértékét, ezért télen a fűtés, nyárom a hűtés költségein spórolhatunk vele sokat.
 • Kombinálhatóság – Az automatizált redőnyök könnyedén csatlakoztathatók más árnyékolókhoz, összehangolhatók egy okosotthon kialakított rendszerével, de akár a fűtéssel, a hűtéssel vagy a világítással is.

A lakókörnyezethez való igazítás a szúnyoghálós kombi redőnyök esetében is megvalósítható, vagyis bármilyen kialakítással, meghajtással és alapanyaggal rendelkező árnyékolót választottunk, a végeredmény könnyedén színezhető. Legyen szó hideg vagy meleg színekről, rendhagyó árnyalatokról, vagy akár faerezetes megjelenésről a természetesség jegyében, a rovarvédelemmel ellátott redőnyök kapcsán a határ a csillagos ég, miközben csak a mi ízlésünkre van bízva, hogy küllemüket

 • a nyílászáróhoz;
 • vagy a homlokzathoz igazítjuk;
 • netán kellemes átmenetet képezünk;
 • vagy kontrasztba állítjuk valamivel.

Az extra rovarvédelem egy olyan tulajdonság a redőnyöknél, melyek egyáltalán nem befolyásolják a tartósságot. Olyannyira nem, hogy a mai prémium kategóriás árnyékolók még elektromos kialakítás esetén is évtizedekre vannak kalibrálva, miközben ellenállnak az időjárás hatásainak, az UV-sugárzásnak, sőt az alumínium típusokban a kisebb jégesők sem tehetnek kárt.

Nagyon fontos kiemelni azonban, hogy egy szúnyoghálós kombi redőny tartósságát rengeteg tényező meghatározza, így

 • a szerelés minősége;
 • az alapanyag;
 • vagy éppen az árnyékoló helyzete.

Mivel a rovarvédelem egy rendkívül fontos extra tulajdonság egy redőny számára, ezért értelemszerűen árképző a végösszeg tekintetében, azonban messze nem ez az egyetlen szempont, ami az árnyékoló árát meghatározza. Ebbe a kategóriába tartozik még:

 • a méret;
 • a színezés;
 • az alapanyag;
 • a motorizálás;
 • az automatizálás;
 • az automatizálás;

Miért válasszunk szúnyoghálós kombi redőnyt?

Rovarvédelem: A szúnyoghálóval kombinált redőnyök legfontosabb pozitívuma határozottan a rovarvédelem, hiszen főként a nyári időszakban távol tarthatjuk otthonunktól a nem kívánatos szúnyogokat, pókokat, bogarakat és egyéb zavaró vagy veszélyes ízeltlábúakat.

Kényelem: Ha a motorizálás mellett döntünk, a szúnyoghálós kombi redőny működtetése is rendkívül kényelmes lehet a csatlakoztatott távirányítókkal és fali kapcsolókkal, de azt fontos kiemelni, hogy maga a rovarháló működtetése minden esetben megmarad manuálisnak.

Automatizálás: A szúnyoghálós redőnyök is könnyedén automatizálhatók, ezáltal az árnyékolást végző palástot teljes egészében önműködővé tehetjük, mely magasabb szintre emeli a kényelmet, noha maga a háló ilyenkor szintén megmarad manuális működésűnek.

Szigetelés: Különösen az automatizált, vakolható tokos alumínium redőnyök jelenetős mértékben képesek hozzájárulni otthonunk szigeteléséhez – akár szúnyoghálóval, akár nélküle –, így télen és nyáron egyaránt rengeteget spórolhatunk velük a rezsiköltségeken.

Fényzárás: A szúnyogháló egyáltalán nem befolyásolja a redőny árnyékolási teljesítményét, hiszen a két szerkezet egymástól független, ezáltal megfelelő telepítés esetén a redőnylécek olyan szorosan zárhatnak, hogy azzal még napközben is éjszakai sötétség érhető el.

Biztonság: Azon túl, hogy egy kombi redőny távol tartja lakásunktól a rovarokat, a palást leeresztésével a magánéletünket is megóvja, az alumínium típusok pedig az általános vagyonvédelmet szintén megnövelik, amit az automatizálással maximalizálhatunk.

Színezhetőség: A szúnyoghálós kiegészítés nem gátolja meg a redőnyöket abban, hogy színeztessük őket, ezáltal megfelelő felár ellenében szinte bármilyen árnyalatban kérhetjük árnyékolóinkat, amivel otthonunk esztétikai értéke egy egészen új szintre emelhető.

Tartósság: Mivel az extra szúnyogháló teljesen különálló rendszerként csatlakozik a redőnyhöz, ezért az árnyékoló tartósságát nem befolyásolja a rovarvédelem megléte, emiatt pedig garantáltan évtizedekben gondolkozhatunk velük.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow