4 vitathatatlan érv, hogy alumínium redőnyt válasszunk műanyag helyett

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A kedvezőbb árcédula miatt sokan még mindig inkább műanyag redőnyt választanak otthonuk árnyékolására, ami éppen akkor talán valóban takarékos megoldásnak tűnhet, de hosszabb távon vajon megéri-e az a párezer forintos spórolás az alumínium termékek hosszú távú előnyeivel szemben? Sokan ugyanis a redőnyvásárlás során kizárólag arra törekednek, hogy éppen akkor anyagilag a legjobban járjanak, és emiatt beleugranak egy olcsó műanyag árnyékolóba, holott néhány év alatt az alumíniumra költött néhányezer forintos plusz garantáltan megtérülne. Sőt mi több, olyan extrákkal számolhatunk a könnyűfém megoldással, amire a műanyag típusok soha nem lennének képesek. Össze is gyűjtöttünk négy vitathatatlan érvet, hogy miért érdemes inkább az alumínium redőnyök mellett dönteni a vásárláskor!

1. Extra hőszigetelést kínál!

Kevesen tudják, de az alumínium redőnyök belsejében nemcsak egyszerű levegő található, hanem egy speciális szigetelőanyag, ami azért rendkívül fontos, mert extra hőszigetelést kínál otthonunknak. A legnagyobb nyári melegben ugyanis az erős napsütés képes egy idő után annyira felforrósítani a redőnyöket, hogy azok egyfajta fűtőtestként eresztik át a meleget, de a speciális szigetelés miatt az alumínium redőnyök esetén ettől a problémától nem kell tartanunk. Sőt mi több, a folyamat oda-vissza, illetve télen egyaránt érvényesül!

A teljesen leeresztett alumínium redőnyök ugyanis tulajdonképpen egy homogén felületet képeznek a nyílászárók előtt, ami télen és nyáron egyaránt egy extra légréteget biztosít az ablakok számára, ami lehetőséget ad arra, hogy a kinti hideg levegő sokkal nehezebben érintkezzen a benti meleggel és fordítva. Köztudott ugyanis, hogy a fűtés során keletkező hőmennyiség majdnem 40 százaléka a nyílászárókon át szökik el, ha viszont alumínium redőnyeinket leeresztjük, ez a hatás elenyésző mértékűre csökkenthető.

2. Segíti a nyílászárók hangszigetelését!

A hőszigetelés ugyan az egyik legfontosabb dolog, ami az alumínium redőnyök extrái közül kiemelhető, ugyanakkor hangszigetelési képességük sem elhanyagolható. A redőnylécekbe került extra szigetelőanyag és a könnyűfém szerkezet ugyanis együttesen képesek jelentős mértékben tompítani a kívülről érkező zajokat, ami óriási előny lehet azok számára, akik a folyamatos éjszakai műszak miatt gyakran kényszerülnek a nappali alvásra, vagy kisgyermeket nevelnek, akinek napjában többször is szüksége van a nyugodt pihenésre. Ennek az alapja pedig minden esetben a megfelelő sötétítés és a hangszigetelés, amit az alumínium redőnyök képesek együttesen kínálni.

3. Motorizálható és automatizálható!

A műanyag redőnyök tulajdonosai a fenti előnyök mellett garantáltan búcsút inthetnek még árnyékolójuk motorizálhatóságának is, lévén csak és kizárólag az alumínium árnyékolók vértezhetők fel elektromotorokkal, melyek a kapcsolódó távirányítóval megkönnyítik és kényelmesebbé is teszik a szerkezet működtetését. Sőt mi több, a motorizálással elérhető egy további extra tulajdonság is, amit automatizálásnak nevezünk, lényege pedig, hogy a különféle kiegészítő szenzorokkal önműködővé tehetjük redőnyünket. Az érzékelők között találunk fényre vagy szélre érzékeny megoldásokat, de egyszerű időzítőket is, megfelelő programozás mellett pedig lehetőségünk nyílik arra, hogy árnyékolóink hatékonyan együttműködjenek otthonunk többi intelligens rendszerével, így a termosztáttal vagy a világítással, mindezt a maximális kényelem és a takarékosság jegyében.

4. Extra védelem a betörők ellen!

Ritkán hangoztatott extra, de az alumínium redőny az egyik leghatásosabb kültéri árnyékoló, mely a betörők ellen is kimagasló védelmet kínál. A könnyűfém alapanyag ugyanis alapvetően egy masszív szerkezetté teszi az árnyékolót, melyen így gyakorlatilag lehetetlen gyorsan és hangtalanul áthatolni, de a feltolás elleni védelemmel vagy a motorizált termékeknél a beépített motorfékkel a redőnypalást manuális megemelése is ellehetetlenül. Ez azonban csak a fizikai védelem, a motoros alumínium redőnyök még a megtévesztéssel is képesek elriasztani az illetéktelen behatolókat, hiszen automatizált működésük azt a hatást kelti, hogy valaki mindig otthon tartózkodik, noha közben a tulajdonosok talán már hetek óta egy másik országban nyaralnak vagy éppen üzleti útra mentek.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow