A modern nyílászárókon is jó szolgálatot tehetnek a redőnyök

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Az utólagos homlokzati hőszigetelés mellett az építőipar egyik nagy slágermunkája manapság a nyílászárócsere, így főként a jobb komfortérzet biztosítása, valamint a spórolás miatt egyre többen váltanak korszerűtlenről modern ablakokra és ajtókra. A téma kapcsán azonban sajnos rengeteg tévhit született, így sok helyen olvasni a modern nyílászárók előnyeiről, hogy nincs szükség hozzájuk árnyékolókra, mert olyan professzionális szigeteléssel rendelkeznek, hogy ezt már nem lehet tovább fokozni, az árnyékolást pedig egy olcsó sötétítőfüggönnyel is elláthatja. Ezek az állítások azonban sajnálatos módon magas fokú hozzá nem értésről tanúskodnak, és az alábbiakban ki is fejtjük, hogy miért!

A legmodernebb nyílászárók sem biztosítanak tökéletes szigetelést!

Bár a felsőkategóriás nyílászárók között már valóban találhatunk olyan ajtókat és ablakokat, melyek a többkamrás megoldásokkal és speciális üvegeikkel figyelemreméltó szigetelést kínálnak otthonunknak, azonban az átlagemberek számára elérhető termékeknél ez a hatás, ha nem is elhanyagolható, ellenben messze nem olyan kimagasló, mint azt a legtöbb forgalmazó ígéri. Nyilván egy közönséges fa ablak után már egy alsókategóriás műanyag- vagy alumínium nyílászáró is óriási előrelépésnek tűnik, hiszen nem fúj keresztül rajtuk a szél és nem is húznak annyira, azonban tulajdonságaik a gyakorlatban messze nem olyan jók, mint egy hőszigetelt téglafalnak. Ezt leginkább nagy hidegekben vagy szeles időben érzékeljük majd, amikor az ablaküvegek tapinthatóan hűvösebbek lesznek, mint a falak, és mivel átmelegítésük folyamatos fűtés mellett is lehetetlen az állandó kinti ellenhatás miatt, gyakorlatilag alig befolyásolják a hőcserét.

Ez pedig csak a téli időszak, nyáron még komolyabb negatívumokra számíthatunk abban az esetben, ha megfelelő árnyékoló nélkül várjuk a kánikulát. Az ablaküvegen keresztül ugyanis a lakásba lényegében akadálytalanul tudnak bejutni a forró napsugarak, melyek hozzájárulnak a belső helyiségek túlmelegedéséhez, vagyis kánikulák idején garantáltan élhetetlenné válik velük a lakásunk. Hogy egy sötétítőfüggönnyel orvosolható a probléma? Tévedés! Gondoljunk csak bele, a sötétítőfüggöny ugyanis talán meggátolja, hogy a napsugarak elérjék a padlót vagy a berendezési tárgyakat, de ezek a sugarak így is átjutnak az ablakon, vagyis kifejtik negatív hatásukat a lakás bizonyos pontjain. Sőt mi több, ha csak nem fekete függönyt választunk, a fényhatás miatt ugyanúgy melegszik a levegő a belső helyiségekben, és legfeljebb 1-2 Celsius fokot nyerhetünk vele, de hosszabb kánikula idején azt is csak egy-két napig.

Milyen extrát kínál egy redőny?

Amennyiben csak a fentiekben prezentált problémákat vesszük sorra, akkor a redőny gyakorlatilag minden téren megoldást kínál ilyen helyzetekben, sőt még annál is többet. Kültéri árnyékolóként már a műanyag típusai képesek arra, hogy a nyári időszakban még azelőtt megállítsák a forró napsugarakat, hogy azok elérjék lakásunkat vagy nyílászáróinkat. Ez azért rendkívül fontos, mert így a belső helyiségeket nemcsak árnyékolni tudjuk, hanem a túlmelegedéstől is tökéletesen megóvjuk, ezáltal egy sötétítőfüggöny hatásához mérten akár 5-6 Celsius fokkal hűvösebben tarthatjuk a lakást még tartós hőhullám idején is. Ezt a hatást pedig tovább növelhetjük egy alumínium redőnnyel, melynek lamelláiba speciális szigetelőanyag került, aminek jóvoltából a redőnypalást gyakorlatilag egy áthatolhatatlan hőtaszító réteget von majd nyílászáróink elé.

Ez a tulajdonság pedig nemcsak nyáron, hanem télen is a hasznunkra lesz, hiszen a modern nyílászáróknak a hidegebb időszakokban ugyanolyan nagy szükségük van a kültéri protekcióra. Amennyiben ugyanis egy redőnyt teljes egészében leeresztünk, az gyakorlatilag egy áthatolhatatlan falat képez az ablaküvegek előtt, vagyis egy plusz légréteg, egy extra légkamra keletkezik, aminek jóvoltából a nyílászáróknak nem közvetlenül kell elboldogulniuk a kinti mínuszokkal. A pozitív hatás szinte azonnal érezhető lesz az ablaküvegek belső tapintásán, hosszabb távon – pláne kemény telek esetén – pedig a fűtési költségeinken egyaránt észrevehetjük majd.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow