A redőny előnyei a sötétítőfüggönyökkel szemben

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A kültéri- és beltéri árnyékolók kapcsán még mindig rengeteg tévhit uralkodik a magyar lakosság körében. Sokan nem tudják ugyanis, hogy míg a beltéri megoldások többsége gyakorlatilag csak arra alkalmas, hogy az esti órákban távol tartsák otthonunktól a kíváncsi tekinteteket, és némileg megszűrjék a kinti fényt, addig a kültéri alternatívák ezen felül hang- és hőszigetelést, extra kényelmet, sőt még kiegészítő vagyonvédelmet is kínálnak. Emiatt érthetetlen, amikor valaki olyan kijelentést tesz, hogy nincs szüksége redőnyre, hiszen van már neki sötétítőfüggönye, ami pontosan ugyanazt a feladatot látja el. Az alábbiakban azonban megpróbálunk rávilágítani arra, hogy ez óriási tévhit, hiszen a redőnyök olyan tulajdonságokkal büszkélkedhetnek, melyekre nemhogy egy sötétítőfüggöny, de még a legtöbb beltéri árnyékoló sem lesz képes soha. Lássuk, hogy pontosan melyek ezek!

A redőny előnyei a sötétítőfüggönyökkel szemben

Extra hőszigetelés minden évszakban

Amennyiben a redőnyök és a sötétítőfüggönyök közti különbségeket fejtegetjük, a leginkább nyomósabb érv a kültéri megoldás mellett alighanem az extra hőszigetelés biztosítása, mely minden egyes évszakban biztosított. Nyáron ugyanis a redőnyök már odakint, tehát lakáson kívül képesek felfogni a forró napsugarakat úgy, hogy sem a káros UV-sugárzásból, sem a túl nagy forróságból nem adnak tovább semmit sem, ellentétben a sötétítőfüggönyökkel, melyek minden esetben beengedik a lakásba ezeket. Az árnyékolási teendőket tehát hellyel-közzel ellátják, azonban miután a falak belső felülete, a nyílászárók, sőt a párkányok is gyakran felforrósodnak az áteresztett napsugarak miatt, a belső hőmérséklet szabályozásában nem játszanak szerepet.

Hogy miként segítik a redőnyök télen a hőszigetelést? Hasonló formában, lévén főként a belső szigeteléssel ellátott alumínium redőnyök leeresztésével gyakorlatilag egy komplett falat képezhetünk a nyílászárók előtt, aminek jóvoltából a kinti hidegnek egy újabb, enyhébb légrétegen kell átverekednie magát, hogy eljuthasson az ablakok és ajtók üvegfelületéhez. A belső helyiségek ezáltal nehezebben hűlnek ki, lévén a hőcserélés folyamata jelentősen lelassul.

Teljesen kizárható a kinti fény

Ha fekete színű sötétítőfüggönyt is választunk magunknak – amit a legtöbben nem szívesen látnának otthonukban –, a kinti fény jelentős részét még az sem tudja éjszaka teljes egészében megszűrni. Ebből a célból a szövet alkalmatlan, ellentétben a redőnyökkel, melyek műanyag vagy alumínium formában egyaránt képesek akár 100 százalékban távol tartani otthonunktól a kinti fényt – akár még akkor is, ha hétágra süt odakint a Nap. Emiatt alighanem az egyetlen árnyékoló, amivel napközben is éjszakai sötétséget teremthetünk a lakásban, ami az éjszaka dolgozók számára megfizethetetlen.

A redőny előnyei a sötétítőfüggönyökkel szemben

A hangszigetelés terén is hatásos

Ha már éjszakai munka, érdemes kiemelni a redőny másik előnyös tulajdonságát a sötétítőfüggönnyel szemben: képes a kellemetlen kinti zajok hangerejét is jelentősen csökkenteni, ami a pihenés szempontjából rendkívül lényeges lehet sokak számára. Ehhez természetesen teljesen le kell ereszteni a redőnyt, hogy homogén réteget képezzen a nyílászáró előtt, de amennyiben ez megtörtént, a kinti zajok már eleve legyengülve érik el az ablakokat, vagyis onnan továbbhaladva, a lakótérbe tényleg csak a legharsányabb hanghatások jutnak el. Ezt egy sötétítőfüggönnyel soha nem tudnánk elérni!

A lakás esztétikáját is megnöveli

Legalábbis kívülről, hiszen a redőnyök a legkülönfélébb árnyalatban színezhetők, ezáltal beleolvaszthatjuk őket a homlokzatba, de egészen merész, kontrasztos megoldásokat is kialakíthatunk velük, a határ gyakorlatilag a csillagos ég. Az esztétikán túl ráadásul otthonunk vagyonvédelme is növekszik abban az esetben, ha egy masszív alumíniumredőnyt szereltetünk fel.

Motorizált kialakítás

Miközben a sötétítőfüggönyök esetében nincs semmiféle alternatíva a működtetés tekintetében, addig a redőnyöket nemcsak gurtnival mozgathatjuk, hanem a motorizálás után akár távirányítóval is lehetőségünk nyílik leereszteni vagy felhúzni őket. Ez nemcsak rendkívül kényelmes megoldás – ami természetesen azért extra költségekkel jár –, hanem megnyitja a kaput az automatizálás, az önműködő tulajdonságok irányában is, ha valamilyen extra szenzort, például fény- vagy szélérzékelőt csatlakoztatunk hozzá.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow