Az 5 legfontosabb kérdés, amit fel kell tenni redőnyvásárlás előtt!

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A redőnyvásárlás egy igencsak körülményes, nagy odafigyelést és türelmet igénylő folyamat, de nemcsak azért, mert nagyon nehéz jól választani, hanem mert egy olyan fontos döntést hozunk, ami évekre, sőt évtizedekre meghatározza otthonunk megjelenését és általános tulajdonságait. Éppen ezért a megfelelő redőny kiválasztását soha nem szabad elkapkodnunk, hiszen ne felejtsük el: nemcsak az árnyékolás és a magánélet védelme miatt választunk árnyékolót, hanem az extra hang- és hőszigetelés, a vagyonvédelem vagy éppen a kényelem okán is. Nagyon fontos tehát, hogy a redőnyvásárlás előtt feltegyünk magunknak legalább öt kérdést, melyek nemcsak megkönnyíthetik a dolgunkat, hanem segítenek a megfelelő választásban is.

1. Mire kell a redőny?

Bár a modern redőnyök igazi multifunkcionális eszközök, azért még mindig sokan vannak, akiket nem érdekel például az extra hő- vagy hangszigetelés, mert távol élnek a világ zajától, esetleg csak ritkán használják az adott ingatlant. Éppen ezért nagyon fontos, hogy feltegyük magunknak a kérdést: mire használjuk majd az árnyékolót? Amennyiben ugyanis szimplán arra, hogy megóvjuk magánéletünket és távol tartsuk otthonunktól a forró napsugarakat, akkor egy műanyag redőny is elegendő, ha viszont lényeges a hőszigetelés, netán a motorizálhatóság, akkor elengedhetetlen lesz egy alumínium típust választani magunknak.

2. Milyen anyagból legyen a redőny?

Bár sok helyen lehet olvasni arról, hogy nosztalgiából egyre felkapottabbá válnak a faredőnyök, a modern árnyékolástechnika világában azonban inkább a műanyag és az alumínium, ami meghatározó a piacon, illetve a teljesítmény tekintetében is. Amennyiben feltétlenül olcsón szeretnénk megúszni a redőnyvásárlást, illetve nem lényegesek számunkra olyan momentumok sem, mint a fentiekben már emlegetett hőszigetelés vagy motorizálás, akkor számunkra egy műanyag redőny is jó szolgálatot tehet majd. Ha viszont többre vágynánk, ezáltal szeretnénk spórolni fűtési költségeinken, vagy okosotthonunkhoz csatlakoztatni egy motorizált redőnyt, mely a vagyonvédelem terén is a maximumot hozza, akkor csak és kizárólag az alumínium típusok jöhetnek szóba.

3. Milyen legyen a tokszerkezet?

Alapesetben egy redőny külső- és vakolható tokos szerkezettel rendelkezhet. Hogy melyiket választjuk, az sok esetben nem csak rajtunk múlik, mert a vakolható tokos redőnyök kizárólag építkezésekkor vagy utólagos hőszigetelések kialakításakor építhetők be – ellenkező esetben túl magasak lennének a költségeink a sok bontás és helyreállítás miatt –, cserébe viszont esztétikusabb megjelenés és jobb hőszigetelés vár ránk. A külső tokos megoldások viszont bármikor és szinte bármilyen nyílászárón alkalmazhatók, ezáltal kis túlzással csak fel kell fúrni őket a tokszerkezetre, bevezetni a gurtnit vagy bekötni az elektromotort, és már használhatjuk is az árnyékolót. Bár a teljesítmény terén ugyanazt kapjuk tőle, mint a vakolható változattól, ellenben a tok és a redőnyszekrény is teljesen látható marad, vagyis a megjelenés tekintetében hagy maga után kívánnivalót.

4. Gurtnis vagy motoros?

Noha a redőnyök működtetése kapcsán még mindig a gurtnis megoldás a legáltalánosabb, ugyanakkor egyre többen váltanak motoros alternatívára, ami nemcsak kényelmesebb, hanem rengeteg extra lehetőséget is kínál a tulajdonosoknak. Bár lényegesen drágább megoldás – hiszen csak alumínium redőnyt motorizálhatunk –, de a távirányítós vezérlés vagy az automatizálási lehetőségek futurisztikus hatása bárkit kárpótol az extra befektetésért. Különféle szenzorokkal ugyanis árnyékolónkat önműködővé tehetjük, ezáltal időzíthetjük, de akár a szélhez vagy a fényhez is igazíthatjuk működésüket.

5. Mennyit akarunk költeni?

Az ár nyilván egy nagyon fontos tényező lehet redőnyvásárláskor, hiszen a határ kis túlzással a csillagos ég, éppen ezért mindig legyen egy keretösszegünk, egy költségvetésünk, amihez kisebb-nagyobb kilengésekkel ragaszkodunk. Szerencsére a redőny egy tipikusan olyan termék, ami óriási rugalmasságot kínál az árszabás terén, így az anyagválasztással, a tokszerkezettel, a motorizálással, de még a színezhetőséggel is rengeteget módosíthatunk az áron, a végösszeg tehát mindig csak és kizárólag a mi igényeinken és elvárásainkon alapul majd.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow