Ez az oka a műanyag redőnyök népszerűségének

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A kültéri árnyékolók közül a műanyag redőnyök még mindig toronymagasan a legnépszerűbbek a magyar lakosság körében. Bár egyre többen döntenek az alumínium típusok mellett – érthető okokból –, azonban aki egy esztétikus megjelenésű, könnyen szerelhető, nem mellesleg pedig jó ár-érték arányt képviselő árnyékolót keres otthonára, az szinte biztos, hogy a műanyag redőnyt választja. Bár az alumínium megoldások költségesek, fontos tisztában lenni vele, hogy sokkal időállóbbak is, miközben tulajdonságaik tekintetében szintén több lehetőség lakozik bennük, mint műanyag társaikban. Persze sokan nem évtizedekben gondolkoznak redőnyválasztáskor, és ez is az egyik oka annak, hogy a műanyag árnyékolók ennyire népszerűek, de messze nem minden, amit tudni kell a témában. Lássuk, hogy mi állhat még a háttérben!

Ez az oka a műanyag redőnyök népszerűségének

Olcsóbb, mint az alumínium

A műanyag redőnyök egyik legfontosabb ütőkártyája túlzás nélkül az, hogy bizonyos típusaik sokkal olcsóbbak, mint az alumínium. Ezen a téren azonban érdemes alaposan megnézni a kínálatot, illetve a lehetőségeket, hiszen amennyiben nem akarunk egy-két éven belül ismét cserélni, akkor a műanyag redőnyöknél is ki kell nyitnunk a pénztárcánkat, és inkább a prémium kategóriából válogatni. Ezeknél a típusoknál ráadásul különösen kijön a gyengébb minőség, ha pedig a jobb minőséget választjuk, akkor már alig lesz nagy különbség az alumíniumhoz viszonyítva. Akik azonban csak árnyékolni akarnak és kiszűrni a kíváncsi tekinteteket, vagyis nem érdeklik őket a redőnyök extra tulajdonságai, azok megelégszenek mégis az olcsóbb műanyagokkal.

Tartós kialakítás

Bár sokan tartanak a műanyag termékektől, főleg ha egy tartós megoldást szeretnének, azonban a redőnyök esetében speciális technológiákat alkalmaznak a lécek kialakításakor, ezáltal bár az alumíniummal nem említhetők egy lapon, ellenben így sem okoz nekik problémát a hideg, a meleg, sőt még a tartós UV-sugárzás sem. Nyilván egy idő után ez is megkopik, megfakul, sőt mi több, a jégeső képes rajta csúnya nyomokat hagyni, de az ár-érték tekintetében nagyon tartós megoldásként tekinthetünk rá.

Vakolva vagy utólag szerelve is elérhető

Egy redőny megítélését alapjaiban meghatározzák a szerelési lehetőségek, ezáltal vakolható formában, vagy külső tokos kialakítás esetén utólagos kialakítással is lehetőségünk van a műanyag redőnyök telepítésére. Bár ugyanez az alumínium redőnyökről is elmondható, azonban a műanyagok a fentiekben említettek miatt sokkal olcsóbban kivitelezhetők, tehát nem elég, hogy elérhető áron rendelhetjük meg őket, de akár utólag, régi fa nyílászárókra is felszerelhetők bontás nélkül. Amennyiben pedig az esztétika a cél, akkor sem hagynak cserben minket, hiszen építkezéskor vagy utólagos hőszigeteléskor könnyedén beépíthetők a falszerkezetbe, amivel a szekrény és a lefutók teljes egészében eltakarhatók.

Hagyományos működtetés

Bár a jó minőségű, prémium kategóriás műanyag redőnyök esetében is lehetőség van a motorizálásra, azonban ha az emberek elektromos kialakítást szeretnének, rendszerint alumínium megoldásokban gondolkoznak. Emiatt a műanyag redőnyökről elmondható, hogy olcsóságukból fakadóan a legtöbb megrendelő marad a hagyományos, mindenki által jól ismert gurtnis típusnál. Ez nem meglepő, hiszen a gurtni a legkézenfekvőbb módszer a redőnypalást mozgatására, amit még azok is jól ismernek, akik csak érintőlegesen találkoztak korábban ilyen típusú árnyékolókkal.

Ez az oka a műanyag redőnyök népszerűségének

A szivárvány minden színében pompázhat

Rengetegen abban a tévhitben élnek a műanyag redőnyökkel, hogy kizárólag fehér színben érhetők el. Márpedig a műanyag nyílászárókhoz hasonlóan az árnyékolók is a szivárvány szinte minden árnyalatában pompázhatnak, sőt mi több, kérhetünk eltérő megjelenést a lefutóknak és a palástnak, igény esetén pedig akár még fahatásúvá is tehetjük őket. Ez természetesen jelentős többletköltséggel jár, és emiatt sokan nem élnek a lehetőséggel a műanyag redőnyökkel. Talán innen eredhet a tévhit, hogy az ilyen típusú árnyékolók csak fehér árnyalatban érhetők el, hiszen a fehér tekinthető az alapszínnek, ami minden esetben felár nélkül kérhető.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow