Ezek a legfontosabb feltételek, ha motorizált redőnyt szeretnénk

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A motorizálás ma már teljesen általános eljárás az árnyékolástechnika világában, aminek az oka számtalan tőről fakad, hiszen nemcsak egy rendkívül kényelmes megoldásról van szó, hanem mindemellett számtalan előnyt is kicsikarhatunk belőle, pláne abban az esetben, ha felvértezzük néhány kiegészítő szenzorral. Kevesen tudják azonban, hogy a redőny motorizálásának megvannak a maga feltételei, melyeket nem árt még azelőtt megismerni, hogy elgondolkoznánk a vásárláson. Hogy melyek ezek?

Legyen alumínium redőny

Habár vannak olyan prémium kategóriás műanyag redőnyök, melyek ideálisak lehetnek a motorizálásra, azonban igazán tartós megoldás akkor vár ránk, ha alumíniumot választunk magunknak. A motorizálás ugyanis nagy terhet ró az árnyékolókra, hovatovább a kiegyensúlyozott mozgatáshoz elengedhetetlenül fontos lesz a masszív szerkezet, márpedig ezt a kritériumot csak és kizárólag a könnyfémből készült redőnyök kínálják, melyek egyébként is számtalan extrát adnak a műanyaghoz mérten. Példának okáért lényegesen tartósabb konstrukciók, de a hang- és hőszigetelés tekintetében is sokkal jobb teljesítményre képesek, lévén lamelláik speciális töltőanyaggal rendelkeznek, melyek télen és nyáron egyaránt hozzájárulnak otthonunk hőszabályozásához.

Juttassuk el a redőnyhöz az elektromos hálózatot

A motorizált redőny másik fontos kritériuma nem más, mint az elektromos hálózat elvezetése az árnyékolóhoz, lévén a termékbe egy olyan motor kerül, aminek a működtetéséhez áram szükségeltetik. Ezt a kiegészítőt minden esetben a redőnyszekrényben helyezik el – az árnyékoló mérete ettől nem változik, kívülről egyáltalán nincs különbség a gurtnis megoldásokkal –, ezért a hálózatot minden esetben fel kell vezetni a nyílászáró felső részéhez. Ez történhet a falba vésve, szabványos gégecsövön keresztül, ami minden esetben nagyobb helyreállítási munkálatokkal jár együtt, de alkalmazhatunk külső kábelcsatornát is, ami talán nem olyan esztétikus, de mivel lefesthető, ezért a fal árnyalatához igazítva némileg orvosolhatjuk ezt a problémát. Amennyiben szerencsénk van, nyílászáróink közelében található elosztódoboz, ahonnan egyrészt nem kell túl sokat vésnünk a leendő redőnyig, másrészt pedig könnyebb lesz a hálózatra csatlakoztatás, amit minden esetben villanyszerelőnek kell végeznie a maximális biztonság érdekében.

Miért előnyös egy motorizált redőny?

Bár a legtöbben határozottan a kényelem miatt döntenek a redőnyök motorizálása mellett, hiszen így akár ágynyugalomból is lehetőségünk nyílik gombnyomásra működtetni árnyékolóinkat, azonban ez kis túlzással csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal több előnyt kínál még ez a konstrukció. Példának okáért a motorizált redőnyöket különféle szenzorokkal támogathatjuk meg, melyek azt a célt szolgálják, hogy odafigyelve a beállításokra, az időzítésekre vagy éppen az időjárás változására, parancsot küldenek az elektromotornak a működésre. Ezt a folyamatot hívjuk automatizálásnak, vagy más néven önműködésnek, hiszen egy profi módon kalibrált motoros redőny képes arra, hogy fényérzékelő esetén például beengedje vagy kizárja a napsugarakat, szélérzékelő mellett pedig arra, hogy dinamikusan reagáljon a szélmozgás változásaira, ezáltal vihar idején megvédje nyílászáróinkat a sérülésektől és így tovább.

Az önműködés ráadásul otthonunk biztonsági szintjét is meg tudja növelni, hiszen azt a hatást kelti, hogy mindig tartózkodik otthon valaki, holott nem kizárt, hogy napok óta senki sincs a lakásban. A dinamikusan mozgó redőny ezzel megtévesztheti az esetleges betolakodókat, sőt mi több, akár még otthonunk rezsiköltségeit is képes lehet csökkenteni. Ezt az időjáráshoz illeszkedő mozgás mellett a hőszigetelő jellegének köszönheti a redőny, ezáltal nyáron például még akkor is képes magától kizárni otthonunkból a napfényt, ha nem tartózkodunk a lakásban, tehát kevesebbet kell járatni a klímát, míg télen ugyanezen elv mentén az ablakok szigetelését segíti elő, vagyis nehezebben hűl majd ki a ház, és kevesebbet kell fűtenünk.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow