Hová kerül a motorizált redőny elektromotorja?

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A redőnyök motorizálása ma már messze nem olyan futurisztikus megoldás, mint néhány évvel ezelőtt. Mondhatni teljesen hétköznapi, hogy valaki nem a megszokott gurtnis mozgathatósággal kéri árnyékolóit, hanem azt szeretné, ha például a kanapé kényelméből, egy egyszerű távirányítóval tudná vezérelni a redőnyöket, esetleg néhány szenzorral kiegészülve önműködő formában élvezné az árnyékolás legmagasabb szintjét. A téma kapcsán azonban rengeteg kérdés merülhet fel a motorizált redőnyök terén kevésbé járatos emberekben, így például olyan jelentéktelennek tűnő, de mégis nagyon fontos problematika is, minthogy hová kerül a motorizált redőnyöknél a palástot mozgató elektromotor? Ennek jártunk utána az alábbiakban!

A redőnymotor láthatatlan

Rengeteg ember abban a tévhitben él, hogy mivel az elektromotor egy extra szerkezet a redőnyben, ezért jelentős mértékben meg tudja növelni az árnyékoló méreteit, azonban ilyesmiről a valóságban szó sincs. Olyannyira nincs, hogy a beépítés után ránézésre egyáltalán nem lehetne megmondani kívülről, hogy motorizált vagy hagyományos árnyékolóról van-e szó, egyedül a gurtni megléte lehet árulkodó, de az is csak a belső helyiségből szemlélődve. A redőnymotor tehát gyakorlatilag láthatatlan, aminek az oka, hogy egy speciális szerkezetet álmodtak meg a mérnökök a tengelyhez, melybe teljes egészében be tudták építeni a hajtást, ezáltal még a redőnyszekrény méretét vagy kialakítását sem kellett megnövelni hozzá.

A motorizálás feltételei

Természetesen a redőny motorizálhatóságának vannak bizonyos feltételei, melyeket nagyon fontos szem előtt tartani a vásárlás előtt. Az egyik ilyen az árnyékoló alapanyagához köthető, hiszen bár akadnak extra erős, prémium kategóriás műanyagok is, melyeknél elvégezhető a motorizálás, azonban ha biztonságos és hosszabb távú megoldást keresnénk magunknak, akkor elengedhetetlen lesz, hogy alumínium redőnyt válasszunk.

Ezen felül még egy fontos feltétele van a redőny motorizálásának, mégpedig az elektromos hálózat közelsége. Mivel a redőnyszekrény mindig a nyílászáró felső részén helyezkedik el, nagyon ritka eset, hogy a közelben fusson az elektromos hálózat – néhány esetben az elosztódobozokkal érdemes lehet számolni –, vagyis valamilyen formában el kell húzni oda a kábeleket. Amennyiben az esztétikusabb, ámde drágább megoldást választanánk, akkor a falba vésve tudjuk vezetni a hálózatot, ha viszont az olcsóbb alternatíva mellett döntenénk, akkor a külső kábelcsatorna lehet a megfelelő megoldás, de ebben az esetben ugyebár a műanyag burkolatot fedetlen marad, és a legjobb esetben is csak annyit tudunk takarni rajta, hogy a belső helyiség színére festjük.

A motorizálás előnyei

Noha sok a kritérium, alapvetően a redőny motorizálása az egyik legjobb befektetés, hiszen elképesztően sok előnyünk származhat majd belőle. Az egyik legfontosabb rögtön a kényelem, hiszen a gurtni rángatása helyett a motorizált árnyékolókat egy speciális távirányítóval, akár a kanapé kényelméből is lehetőségünk nyílik mozgatni. Sőt mi több, néhány szenzor társaságában a motorizált redőnyök önműködővé tehetők, ami a kényelem terén egy sokkal magasabb szintet kínálnak, hiszen beállíthatunk időzített nyílást vagy záródást, hovatovább az időjárás változásához is igazíthatjuk a mozgást. Amennyiben például erős napsugárzást érzékelnek a szenzorok, a palást magától leereszt, ellenkező esetben pedig magától kinyit és így tovább.

Ez az önműködő jelleg ezen kívül egy sor másik pozitívumot is kínálhat a családok számára. A dinamikusan működő redőny például a hőszigetelő jellegéből fakadóan komolyabban is csökkentheti rezsiköltségeinket, különösen abban az esetben, ha télen magától beengedi a belső helyiségeket fűtő napsugarakat, nyáron pedig azonnal lezár, ha odakint túlmelegedne az idő. Ezen kívül a magától működő redőny a vagyonvédelmet szintén megtámogatja, hiszen ha napok óta nem vagyunk otthon, a palást állásának dinamikus változása még akkor is azt a hatást kelti, mintha valaki lenne a lakásban.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow