Így lesz megtérülő befektetés egy elektromos redőny

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A különféle intelligens megoldások apránként életünk minden területén megjelennek. A zsebben hordott multifunkcionális okostelefonok például ma már teljesen hétköznapinak tekinthetők, de az okos rendszerek a közlekedésben, sőt a háztartásban is egyre gyakrabban ütik fel a fejüket. Nem meglepő, hogy ebből a sorból az árnyékolók sem maradhatnak ki, ezáltal míg néhány évvel ezelőtt szinte alig ismerték itthon a motorizált megoldásokat, addig ma már nagy átlagban legalább ugyanannyi, ha nem több elektromos redőnyt szerelünk, mint ahány gurtnis megoldást.

Ennek az oka több tőről fakad. Az egyik, hogy a modern otthonok a dizájn, a kialakítás és a programozott rendszerek miatt egyszerűen megkövetelik, hogy a redőnyök se lógjanak ki a sorból, míg a másik, hogy az elektromos árnyékolók megfelelő kivitelezés esetén megtérülő befektetést is jelenthetnek a háztartás számára. Hogy miként tudunk spórolni egy sokak által közönségesnek vélt otthoni kiegészítővel? Máris elmondjuk!

Segít a rezsiköltségek csökkentésében

Az elektromos redőny esetében sokan már a mozgatás kényelmét is egyfajta megtérülő befektetésként tartják számon, hiszen vannak helyzetek, amikor egyszerűen megfizethetetlen lesz, hogy a redőnypalást leengedéséhez vagy felhúzásához nem kell kikelnünk az ágyból, elegendő lesz csak megnyomnunk egy gombot a távirányítón, és óhajunkat máris parancsként teljesíti a szerkezet. A kényelem azonban önmagában még nem fogja csökkenteni kiadásainkat és rezsiköltségeinket, de ha az árnyékolók automatizálása mellett döntünk, akkor ez is csakhamar kézzelfoghatóvá válik számunkra.

Így lesz megtérülő befektetés egy elektromos redőny

Hogy mit nevezünk automatizálásnak? Az elektromos redőnyök kapcsán azt, amikor a szerkezethez szenzorokat társítunk, melyek folyamatosan képesek lesznek monitorozni az időjárás vagy a napszakok változását, ezáltal valós időben reagálni az eseményekre annak érdekében, hogy még kényelmesebbé tegyék mindennapjainkat, vagy ami ennél is fontosabb: kiegyensúlyozottabbá otthonunk belső klímáját. A szenzorok ugyanis képesek arra, hogy a programozott értékek figyelembevételével szükség esetén aktiválják az elektromos redőny motorját, és olyan állásba helyezzék a redőnypalástot, hogy az maximálisan eleget tudjon tenni közvetlenül a beállításoknak, közvetetten pedig igényeinknek.

Így lesz megtérülő befektetés egy elektromos redőny

A nyári időszakban például a külső fény- és hőmérsékletérzékelők azonnal mozgásba lendítik az elektromotort abban az esetben, ha túl erős napsütés érné az árnyékolóval védett helyiséget, ezáltal a palást leenged, hogy távol tartsa otthonunktól a forró napsugarakat. Ennek eredményeképpen nincs szükség a klímaberendezés bekapcsolására – legfeljebb takarékon –, amivel a legmelegebb időszakokban jelentős mértékben, akár több ezer forinttal is csökkenthetjük áramszámlánkat. Ugyanezen szemléletmód mellett télen a fűtési költségeinket mérsékelhetjük, ha a redőnyök megfelelő beállításával beengedjük otthonunkba a kellemesen meleg napsugarakat azért, hogy azok hozzájáruljanak a belső hőmérséklet megnöveléséhez, ezáltal pedig a fűtési költségek csökkentéséhez.

A redőny automatizálásának feltételei

A fentieken túl egy automatizált redőny természetesen számtalan más extrát is kínál, így felmerül a kérdés, hogy vajon mi kell ahhoz, hogy árnyékolónkat önműködővé tehessük? Alapvetően ennek mindössze egyetlen feltétele van, hogy motorizált redőnyünk legyen, hiszen a különféle érzékelők csak úgy tudják működtetni az árnyékolót, ha biztosított annak az emberi beavatkozás nélküli mozgatása. Nyilván a különféle szenzoroknak is van hely- és energiaigényük, ezekkel viszont minden elektromos redőny felszerelésekor számolnunk kell, akár egy kalap alatt, akár később szeretnénk majd alkalmazni az okosítást. Szerencsére ezen a téren elég rugalmas megoldások léteznek, így a kivitelezőknek rengeteg lehetőség van a kezükben ahhoz, hogy az érzékelők mindig olyan helyre kerüljenek, ahol a legoptimálisabban működhetnek, mindemellett pedig az esztétikát sem rontják.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow