Mi kell ahhoz, hogy minőségi redőnyünk legyen?

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a redőnyről. A folyamatosan növekedő redőny kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a minőségi redőny fogalma kimerül a megfelelő gyártó vagy forgalmazó kiválasztásában, azonban ez önmagában nagyon sok esetben kevés. Bár tény és való, hogy fontos kritérium – nemsokára alaposabban is kifejtjük, miért –, azonban pusztán azt jelenti, hogy lesz egy jól teljesítő, tartós és esztétikus árnyékolónk, ami a szigetelést és a vagyonvédelmet egyaránt megtámogatja ideális esetben.

A kérdés azonban adja magát: elegendő-e önmagában egy prémium kategóriás redőny, ha azt rosszul szerelték be, ennek megfelelően nem záródik megfelelően, problémák tapasztalhatók az illesztéseknél és még a méretek sem passzolnak? Ebből a szempontból nyilván máris másként szemléljük még a kimagasló kvalitású árnyékolókat is, sokéves szakmai tapasztalatunkat felhasználva ezért most úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat a kritériumokat, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy ne csak papíron, hanem a valóságban is minőségi redőnyünk lehessen.

Mi kell ahhoz, hogy minőségi redőnyünk legyen?

Fontos a megfelelő gyártó

Mint az imént említettük, egy minőségi redőny elsődlegesen azzal érdemelheti ki ezt a jelzőt, ha egy prémium kategóriás gyártótól származik, melynek neve egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal. Ez azért különösen fontos, mert ha egy terméket ebbe a csoportba sorolunk, akkor az nemcsak az árcédulájával tűnik ki az átlagos típusok közül, hanem már a megjelenésével is. Pontos illeszkedések, könnyed és csendes működés, hosszabb távon pedig kimagasló tartósság jellemzi őket.

Nem elhanyagolható szempont egy minőségi redőny esetében a garancia sem, hiszen egy megbízható, ismert és elismert gyártó gondosan ügyel arra, hogy a szavatosság és a kapcsolódó ügyintézés mindig akadálymentesen történhessen. Természetesen a prémium kategóriás árnyékolóknál a meghibásodás esélye már önmagában csekély, de érdemes számolni ezzel az eshetőséggel, hiszen Murphy-törvénye is kimondja: ami elromolhat, az előbb vagy utóbb el is romlik.

A megfelelő termék kiválasztásakor azért is érdemes a nagyobb, prémium titulussal büszkélkedő gyártókat választani, mert ebben a kategóriában születnek általában az újdonságok, hiszen a kutatás és fejlesztés esetükben létfontosságú a dobogós helyek megtartásához. A pénzünkért cserébe tehát ilyenkor nemcsak elvárható kvalitást, hanem rengeteg új megoldást is kapunk.

A körültekintő felmérés is lényeges

A redőnyvásárlók többsége egyáltalán nem tulajdonít nagy figyelmet annak, hogy a kiválasztott gyártó vagy forgalmazó képviselője megfelelően felmérje a leendő árnyékoló helyét, holott ez egy olyan kulcsfontosságú pontja a teljes folyamatnak, melyen rengeteg dolog bukhat. Sokan úgy gondolják, hogy a felmérés csak azért kell, hogy pontos árajánlatot kaphassanak a teljes munkára, ami valóban egy rendkívül lényeges dolog, de ha a felmérő félvállról veszi a dolgot, ha nem nézi meg körültekintően a leendő árnyékolók környezetét, ha rosszul mér fel valamit, akkor választhatjuk mi a legdrágább és legszebb redőnyöket, a végeredmény akkor is hagy majd maga után kívánnivalót.

Mi kell ahhoz, hogy minőségi redőnyünk legyen?

A pontos felmérés során ugyanis nem elegendő csak lemérni az ablaknyílásokat, meg kell nézni az nyílászárók kialakítását, valamint az egyéb sajátosságokat is, hiszen amennyiben egy külső tokos redőnyt szeretne a megrendelő, de a redőnyszekrény nem fér el teljesen a nyílásban, akkor rögtön lekerekített szekrényprofilt kell választani. Ez apróságnak tűnhet ugyan, de rendkívül fontos abban az esetben, ha nem akarunk kellemetlen beázásokat tapasztalni a felszerelést követően.

Efféle apróságokból pedig tucatnyi megfigyelés szükséges egy felmérő részéről, legyen szó a gurtni bevezetéséről, a redőnymotor bekötéséről, az automatizáláshoz kapcsolódó kérdésekről, vagy éppen a tokszerkezethez kapcsolódó sajátosságokról. Ezek a sajátosságok jellemzően nem befolyásolják drasztikusan a redőny árát, ellenben a minőség tekintetében kulcspontokat jelentenek.

A minőségi telepítés teszi fel a koronát a redőnyre

Ha prémium gyártót választottunk, és a felmérés is kellő alapossággal, illetve körültekintéssel történt, akkor már csak egyetlen dolog választhat el minket a minőségi redőnyöktől: a szerelők! Hiába illeszkedik ugyanis pontosan a helyére egy árnyékoló a telepítéskor, a gyakorlat és a tapasztalat hiányából fakadóan olyan alapvető hibák követhetők el a beállításkor és a rögzítéskor, ami utána még a professzionális redőnyöket is teljesen tönkreteheti.

A helytelen szerelés csökkentheti a tartósságot, az árnyékolási hatékonyságot, de akár még kellemetlen beázást is eredményezhet, hovatovább tönkreteheti a nyílászárónkat, a helyzet pedig tovább fokozódhat elektromos és automatizált kialakítás, vagy hőszigetelt vakolható megoldások esetén. A megfelelő szerelők tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden téren, minőségi munkát kaphassunk, már amennyiben a fenti kritériumok is teljesültek korábban!

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium redőnyeink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow